fredag 6 mars 2015

Trattkantarellsoppa

4 portioner
Ingredienser
200 gram  
50 gram  
1 st  
1 st  
2 msk  
3 msk  
4 dl  
4 dl  
1,5 dl  
1 dl  
1 msk  
Gör så här:
1. Ansa trattkantareller och gula kantareller. Hacka trattisarna grovt. Hacka lök och vitlök.

2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull så att löken blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt trattisarna och låt dem fräsa med.

3. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och låt alltsammans puttra 20–30 minuter.

4. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. Kör ev med stavmixer precis före serveringen, så att soppan blir skummig.

5. Stek de gula kantarellerna. Fördela dem i djupa tallrikar och häll på soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar