Ingredienser
Portioner: 8
ca 1 1/2 kg butternutsquash
4 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 - 3 1/2 cm färsk ingefära
2 msk olja
2 l vatten
5 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Gör så här:
Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll på grädde och vin. Låt koka upp.
Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar