lördag 7 mars 2015

Fetaostbiffar med grönsaker

4 portioner


Tillagningstid: 40 min.

  • Sås
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • det yttersta gula skalet på en citron, finrivet
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

  • Fetaostbiffar
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 6 bitar soltorkade tomater, hackade
  • 1/2 gul lök, riven
  • 150 fetaost, riven eller smulad
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning

  • Grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön zucchini
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk strimlad bladpersilja

  • Till servering
  • potatisklyftor, rostade pumpakärnor

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Biffar: Arbeta ihop färs, ägg, soltorkade tomater, lök, feta, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma biffar och stek dem på medelvärme i olivolja i 3–4 minuter på varje sida.
  • Grönsaker: Ansa och tärna paprikorna, tärna zucchinin. Fräs grönsakerna 2–3 minuter i het panna med olivolja, salta, peppra och skvätt över lite vinäger. Strö i persilja.
  • Servera med potatisklyftor och pumpakärnor som rostats en minut i torr het stekpanna och saltats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar