4 portioner
Tillagningstid: 40 min.
- Sås
- 2 dl medelhavsyoghurt
- 1 vitlöksklyfta, riven
- det yttersta gula skalet på en citron, finrivet
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- Fetaostbiffar
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 6 bitar soltorkade tomater, hackade
- 1/2 gul lök, riven
- 150 fetaost, riven eller smulad
- 1/2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
- Grönsaker
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 grön zucchini
- 3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk strimlad bladpersilja
- Till servering
- potatisklyftor, rostade pumpakärnor
- Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
- Biffar: Arbeta ihop färs, ägg, soltorkade tomater, lök, feta, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma biffar och stek dem på medelvärme i olivolja i 3–4 minuter på varje sida.
- Grönsaker: Ansa och tärna paprikorna, tärna zucchinin. Fräs grönsakerna 2–3 minuter i het panna med olivolja, salta, peppra och skvätt över lite vinäger. Strö i persilja.
- Servera med potatisklyftor och pumpakärnor som rostats en minut i torr het stekpanna och saltats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar