| 1 1/2 dl | vatten |
|---|---|
| olivolja | |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 1 st | gul lök |
| 1 paket | färska lasagneplattor (250 g) |
| 3 msk | kycklingfond |
| 500 g | keso |
| 1/4 kruka | färsk oregano |
| 400 g | lammfärs |
| 1 ask | körbärstomater |
| 1 dl | röd pesto |
| salt + nymald svartpeppar | |
| 100 g | riven gratängost |
| 2 msk | pinjekärnor, ev rostade Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja i en gryta. Lägg lammfärsen i grytan och stek ca 3 min. Vänd ner pesto och kycklingfond. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. 3. Halvera tomaterna och rör ner i färsen. 4. Varva plattor, köttfärsfyllning och keso i en ugnssäker form. Gör ett likadant lager och avsluta med gratängosten. 5. Grädda lasagnen ca 30 min i ugn. Ta ut och låt vila ca 10 min. Strö över pinjekärnorna och några kvistar färsk oregano. Klart! |
lördag 7 mars 2015
Lasagne med lammfärs och röd pesto
4 portioner
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar