lördag 7 mars 2015

Lasagne med lammfärs och röd pesto

4 portioner

1 1/2 dlvatten
olivolja
1 stvitlöksklyfta
1 stgul lök
1 paketfärska lasagneplattor (250 g)
3 mskkycklingfond
500 gkeso
1/4 krukafärsk oregano
400 glammfärs
1 askkörbärstomater
1 dlröd pesto
salt + nymald svartpeppar
100 griven gratängost
2 mskpinjekärnor, ev rostade

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja i en gryta. Lägg lammfärsen i grytan och stek ca 3 min. Vänd ner pesto och kycklingfond. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
3. Halvera tomaterna och rör ner i färsen.
4. Varva plattor, köttfärsfyllning och keso i en ugnssäker form. Gör ett likadant lager och avsluta med gratängosten.
5. Grädda lasagnen ca 30 min i ugn. Ta ut och låt vila ca 10 min. Strö över pinjekärnorna och några kvistar färsk oregano. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar