torsdag 19 mars 2015

Mörk choklad- och jordnötstryfflar

Ingredienser

ca 35 stycken

75 g smör
2½ dl socker
1¼ dl osötad kondenserad mjölk
3 dl minimarshmallows
1 dl jordnötssmör med bitar
200g mörk choklad

ev. 1 dl finhackade jordnötter eller 2 msk kakao till garnering

Gör så här:

  1. Smält smör i en stekpanna/gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning i 3 minuter. Låt smeten sjuda i ca 10 minuter tills den tjocknar. Rör om då och då.
  2. Ta av pannan från värmen och blanda ner marshmallows och jordnötssmör. Häll smeten i en form klädd med backplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur i ca 40 minuter.
  3. Hacka och smält den mörka chokladen.
  4. Forma tryffelsmeten till bollar och doppa dem i choklad, med hjälp men en gaffel. Strö över eventuell garnering och låt tryfflarna stelna.
  5. Förvara tryfflarna i en burk i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar