tisdag 24 mars 2015

Fisk i rött

Ingredienser

Portioner:  4

Soppa
5 potatisar (à 70 g)
1 bit rotselleri (à 200 g)
1 förpackning Mutti finkrossade tomater (à 400 g)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 krm peppar
400 g sej, hoki eller torsk

Smaksatt crème fraiche
2 dl lätt crème fraiche (15 %)
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja

Till servering
bröd

Gör så här:

  1. Skala och skär potatis och selleri i små tärningar.
  2. Koka upp de krossade tomaterna med vatten, buljong och peppar. Lägg i potatis och selleri och låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Skär fisken i kuber. Lägg fisken i grytan och låt koka ytterligare 6-8 minuter.
  4. Smaksätt lätt crème fraichen med salt och gärna pressad vitlöksklyfta och hackad persilja.
  5. Till servering: Servera soppan med lättcrème fraichen och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar