lördag 7 mars 2015

Citronbakad lax med fänkål, citron och grönt stomp

Receptet är beräknat för fyra personer

Ingredienser

600 g laxfilé
1 st citron, finrivet skal
1 msk honung, flytande
4 msk kallpressad rapsolja
2 tsk flingsalt
1 broccoli/ grönkål
4 st potatis
Ev mjölk och smör
1 st fänkål
Dill och persilja (plockad och hackad )
2 dl creme fraiche

Gör så här
Dela fisken i bitar. Blanda med finrivet citronskal och saft, honung, olja och salt till en dressing.
Blanda laxbitar med lite av dressingen. Vid servering baka i 150 gradig ugn cirka 5 minuter.
Dela potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt broccoli/spenat/grönkål och koka mjuka och häll av nästan allt vatten. Stompa med lite av kokvattnet. Tillsätt eventuellt mjölk och smör och smaksätt med salt.
Skiva fänkålen tunt och lägg i kallt vatten. Plocka örter och blanda med avrunnen fänkål samt lite av dressingen vid servering.
Blanda creme fraiche med dressingen och hackad dill och persilja vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar