tisdag 24 mars 2015

Foccatia

Ingredienser


1 bröd 20x30 cm

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
500 g vetemjöl special

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös den i vatten.
  2. Tillsätt vetemjölet arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt olja och salt och arbete lite till.
  4. Jäs degen i bunken täckt med plast till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Tryck ut i en 20x30 cm. Jäs till dubbel storlek under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över olivolja, strö över flingsalt och eventuellt annan smaksättning.
  8. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar