10 pers
500 g matvete
300 g färska haricots verts eller sockerärter
500 g tomater, gärna i olika storlekar och färger
1 granatäpple
2 dl rostade och hackade hasselnötter
1 dl plockad eller hackad bladpersilja
Citronette:
1 dl olivolja
3 citroner, pressad saft och rivet skal
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk honung
Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar. Blanda citronetten och blanda den med det varma matvetet, låt svalna.
Koka bönorna 1-2 minuter i lättsaltat vatten. Sockerärterna behöver inte kokas. Kärna ur stora tomater och skär i tunna klyftor. Dela granatäpplet i kvartar och plocka ur kärnorna. Blanda bönor, tomater, granatäppelkärnor, hasselnötter och persilja med matvetet. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar