söndag 30 december 2012

Matvetesallad med nötter och tomat

10 pers

500 g matvete
300 g färska haricots verts eller sockerärter
500 g tomater, gärna i olika storlekar och färger
1 granatäpple
2 dl rostade och hackade hasselnötter
1 dl plockad eller hackad bladpersilja

Citronette:

1 dl olivolja
3 citroner, pressad saft och rivet skal
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk honung

Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar. Blanda citronetten och blanda den med det varma matvetet, låt svalna.

Koka bönorna 1-2 minuter i lättsaltat vatten. Sockerärterna behöver inte kokas. Kärna ur stora tomater och skär i tunna klyftor. Dela granatäpplet i kvartar och plocka ur kärnorna. Blanda bönor, tomater, granatäppelkärnor, hasselnötter och persilja med matvetet. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar