tisdag 18 januari 2022

Poons biff med bambuskott

4 port
  • 400 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff)
  • rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 1 burk bambuskott, strimlade
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 2 gula lökar, skivad
  • 4 cm ingefära, hackad
  • 4 msk ostronsås
  • 4 msk soja (3 msk ljus, 1 msk mörk)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk ev hoisinsås
  • majsstärkelse, för att reda såsen
  • vatten (för att reda såsen)
  • salt (efter smak)
  • 1 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 4 salladslökar, skivad
  1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Ha i lite rapsolja, salt och vitpeppar och låt stå några minuter.
  2. Hacka och strimla alla grönsaker.
  3. Stek sen köttet på hög värme i ca 3 minuter.
  4. Häll av stekvätskan och stek sedan vitlök, gul lök och ingefära någon minut.
  5. Tillsätt bambuskotten, oystersås, soja, vatten, hoisin och köttet. Låt koka ca 8 minuter.
  6. Red av med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt, MSG och salladslök. Servera gärna med kokt ris till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar