måndag 10 januari 2022

Stekt torsk med saffranssky

1 kg potatis
1 knipps sparris
600 g torsk
1 dl vatten
0,25 fiskbuljongtärning
0,5 pkt saffran
0,5 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
2 st tomater

Koka potatis.
Gör skyn: Koka upp vatten och lägg i buljongtärning. Tillsätt saffran, matlagningsvin och pressad vitlök. Dra bort och sätt åt sidan.
Skär tomater i klyftor, ta bort kärnor och skal. Tärna tomatköttet och blanda ner i skyn. Smaka av med salt och peppar.
Skär eller knäck bort den nedersta biten på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 6-7 minuter.
Stek torsken i margarin ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Servera fisken med potatis, sparris och saffranssky.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar