1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g morötter
2 msk rapsolja
2 msk garam masala
0,5 msk curry
1 burk krossade tomater - (400 g)
1,5 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 msk citron - pressad
2 krmsalt
100 g babyspenat
Tillbehör:
2 dl kokosmjölk
2 naanbröd
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna.
Fräs lök, vitlök och morötter i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt garam masala och curry och fräs ca 1 minut. Rör i linser och krossade tomater. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan sjuda under lock ca 20 min tills linserna är mjuka.
Blanda ner citronsaften i soppan och krydda med salt. Rör i spenaten.
Häll upp soppan i skålar och ringla över kokosmjölk. Servera med naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar