lördag 15 januari 2022

Kyckling cashew korma

500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar - nymald
1 msk smör - + 1 msk
1 grön chili - t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2 rödlökar
1 msk garam masala
2 tsk ingefära - fint riven
1 tsk paprikapulver
0,5 dl cashewnötter - + 0,5 dl
1 burk kokosgrädde - (400 g)
2 msk tomatpuré
5 myntablad
5 korianderblad
2 dl yoghurt - naturell

Tillbehör
basmatiris
naanbröd

Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn kycklingen runt om i 1 msk smör.
 Kärna ur, ta bort innerväggarna och finhacka chili. Skala och finstrimla vit- och rödlök.
 Ta upp kycklingköttet ur pannan. Fräs chili, vit- och rödlök ca 1 minut. Tillsätt 1 msk smör, garam masala, ingefära och paprikapulver och fräs på svag värme ca 1 minut.
 Stöt 1/2 dl cashewnötter i en mortel och rör ner dem i pannan. Tillsätt kokosgrädde och tomatpuré. Lägg ner de brynta kycklingbitarna och sjud grytan 10–15 min tills kycklingen är genomkokt.
 Strimla mynta- och korianderblad och strö över grytan. Ringla ner yoghurt strax före servering. Servera med basmatiris och gärna naanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar