onsdag 28 februari 2018

Misosoppa med svamp

4 Portioner
50 g ingefära, färsk
2 st vitlöksklyftor
1 st lök, gul
1 msk rapsolja
1 l hönsbuljong, (tärning + vatten)
1 dl soja, japansk
2 msk misopasta
200 g udonnudlar, färska eller torkade
2 st salladslökar
2 st paksoi
200 g shiitakesvamp eller skogschampinjoner
0,5 msk dashi
Garnering:
50 g shisokrasse, 0,5 ask

1. Skala och strimla ingefära, vitlök och lök. Fräs strimlorna i oljan i en gryta. Tillätt buljong, soja och miso och låt koka upp. Tillsätt nudlarna och låt koka tills de är mjuka.
2. Skär salladslök och paksoi i mindre bitar. Blanda ner salladslöken, paksoi och shiitakesvampen i buljongen precis före servering. Smaka av med dashi och garnera soppan med shisokrasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar