söndag 25 februari 2018

Chicken tikka masala

4 port

Ingredienser
400 g kycklingfilé
1 stor gul lök
3×3 cm bit ingefära
2 klyftor vitlök
1 burk hela eller krossade tomater
3 dl matgrädde
1 dl vatten
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
1/2 msk spiskummin
1 msk garam masala
1/2 – 1 tsk chilipulver efter smak (eller skippa helt för mild version)
2 lagerblad
4 kapslar kardemumma eller 1 tsk malen kardemumma
Salt och peppar
1/2 lime
Olja till stekning

Gör så här:
Börja med att skiva den gula löken och bryn den tillsammans med kardemummakapslar och lagerblad i en gryta tills den får färg. Tillsätt övriga kryddor, riven vitlök, riven ingefära och ca 1 dl vatten och fräs i ca 30 sekunder så att du får en tjock kryddpasta.

Tillsätt tomatkross till kryddpastan och koka i ca 15 minuter. Sätt samtidigt på ris, så det är klart när grytan är färdig. Efter 15 minuter tillsätter du grädde och låter koka upp. Fiska upp lagerbladen och kardemummakapslarna och mixa därefter såsen. Tärna och stek under tiden kycklingen tillsammans med lite gulcurry och garam masala. Blanda ner kycklingen i såsen och låt koka i två tre minuter. Smaka av med salt och peppar och lite färskpressad limejuice. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar