fredag 8 maj 2015

Formfranska

2 st bröd

IMG_0095

500 g kallt vatten
300 g vetesurdeg
25 g jäst
1 msk olja
920 g vetemjöl special
15 g havssalt

1 ägg
vallmofrön/sesamfrön

Gör så här:

  1. Mät upp all ingredienser utom salt och häll i assistenten. Knåda 5 minuter på låg hastighet
  2. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter på högre hastighet
  3. Låt jäsa under lock i ca 2 timmar
  4. Dela degen och forma två bröd och lägg i formar (ca 1½ L)
  5. Låt jäsa ytterligare i ca 30 minuter. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön.
  6. Sätt ugnen på 250 grader .
  7. Sänk temperaturen till 200 grader och sätt in bröden i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 35 minuter, till en innertemperatur på 98 grader. 
  8. Låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar