2 st bröd
500 g kallt vatten
300 g vetesurdeg
25 g jäst
1 msk olja
920 g vetemjöl special
15 g havssalt
1 ägg
vallmofrön/sesamfrön
Gör så här:
- Mät upp all ingredienser utom salt och häll i assistenten. Knåda 5 minuter på låg hastighet
- Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter på högre hastighet
- Låt jäsa under lock i ca 2 timmar
- Dela degen och forma två bröd och lägg i formar (ca 1½ L)
- Låt jäsa ytterligare i ca 30 minuter. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön.
- Sätt ugnen på 250 grader .
- Sänk temperaturen till 200 grader och sätt in bröden i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 35 minuter, till en innertemperatur på 98 grader.
- Låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar