fredag 8 maj 2015

Formfranska

2 st bröd
500 g kallt vatten
300 g vetesurdeg
25 g jäst
1 msk olja
900 g vetemjöl special
10 g havssalt
1 ägg
Vallmofrön
Gör så här:
  1. Mät upp all ingredienser utom salt och häll i assistenten. Knåda 5 minuter på låg hastighet
  2. Tillsätt saltet och knåda ytterliggare 5 minuter på högre hastighet
  3. Låt jäsa under lock i ca 2 timmar
  4. Dela degen och forma två bröd och lägg i formar (ca 1½ L)
  5. Låt jäsa ytterliggare i ca 30 minuter. Pänsla bröden med ägg och strö över vallmofrön.
  6. Sätt ugnen på 250 grader .
  7. Sänk temperturen till 200 grader och sätt in brödn i nedre delen av ugnen. Grädda i 30-35 minuter.
  8. Låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar