500 g kallt vatten
300 g vetesurdeg
25 g jäst
1 msk olja
900 g vetemjöl special
10 g havssalt
1 ägg
Vallmofrön
Gör så här:
- Mät upp all ingredienser utom salt och häll i assistenten. Knåda 5 minuter på låg hastighet
- Tillsätt saltet och knåda ytterliggare 5 minuter på högre hastighet
- Låt jäsa under lock i ca 2 timmar
- Dela degen och forma två bröd och lägg i formar (ca 1½ L)
- Låt jäsa ytterliggare i ca 30 minuter. Pänsla bröden med ägg och strö över vallmofrön.
- Sätt ugnen på 250 grader .
- Sänk temperturen till 200 grader och sätt in brödn i nedre delen av ugnen. Grädda i 30-35 minuter.
- Låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar