4-5 portioner
Tårtbotten:
225 g riven mandelmassa
2 äggvitor
Kolakräm:
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 msk sirap
½ msk smör
Garnering:
2 dl vispgrädde
2-3 msk rostade mandelspån
1 tsk kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rita en stor cirkel på ett bakplåtspapper och smörj den. Tips är att rita av en mattallrik.
- Blanda äggvitan och mandelmassan till en jämn smet och bred ut den på bakplåtspappret. Grädde i 15 minuter.
- Lossa bottnen genast och lägg den på ett tårtfat.
- Koka kolakrämen under tiden. Koka grädde, socker och sirap i 10 minuter. Rör ner smöret och låt svalna.
- Bre den ljumma såsen på den ljumma bottnen.
- Vispa grädden och bre över. Strö över spånen och pudra över lite kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar