torsdag 28 januari 2021

Asiatiska kycklingköttbullar i grön curry

500 gram kycklingfärs
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 st lime
1 tsk röd chilipeppar, finhackad
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk ingefära, finhackad
0,5 dl ströbröd
2 msk rapsolja
1 dl purjolök(ar), finhackad
1 st ägg

Sås
1 msk japansk soja
1 msk honung
0,5 msk grön currypasta
1 burk(ar) kokosmjölk
0,5 msk fisksås

Tillbehör
1 olivolja
2 dl ris
0,5 msk ingefära
250 gram sojabönor, tinade
1 flingsalt

1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Kycklingbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skölj och finhacka urkärnad chili och skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.
3. Blanda färsen tillsammans med lök, chili, ingefära, ägg, limesaft, salt och svartpeppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.
4. Hetta upp en panna med lite olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg.
5. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.
6. Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca ½ msk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.
7. Servera kycklingbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar