tisdag 12 januari 2021

Torskgratäng med kokos, ingefära och kål

Ingredienser (4 portioner):
2 dl quinoa
5 cm ingefära
1 tetra kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås
0,5 lime, juice
200 g vitkål
500 g MSC-märkt torskfilé
300 g broccoli
0,5 msk sambal oelek
2 msk riven kokos

Sätt ugnen på 225 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala ingefäran och riv ner den direkt i en ugnsform. Häll sedan på kokosmjölk, fisksås, limejuice och sambal oelek och rör om. Strimla vitkålen och lägg ner i formen tillsammans med torsken. Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter.
Dela broccolin i mindre bitar. Rör ner bitarna i ugnsformen när 5 minuter återstår och strö över kokosen.
Servera med quinoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar