Ingredienser
- 2 dl belugalinser
- 1 knippa grön sparris
- 0.5 msk olivolja
- 200 g salladsmix
- 400 g körsbärstomater, i bitar
- 500 g jordgubbar, i klyftor
- 3 nektariner, i bitar, alternativt 2 avokado
- 0.25 dl olivolja
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 1 msk flytande honung
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk färskmalen svartpeppar
Gör så här
- Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Ansa sparrisen och skär i tre delar. Stek hastigt i olja i riktigt het stekpanna, ca 2 min. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
- Vänd ner linserna i vinägretten. Fördela sallad, linser, sparris, tomater, jordgubbar och nektariner i en skål eller ett fat. Riv ev över mer citronskal och smula över flingsalt. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera till buffen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar