lördag 20 februari 2021

Linssallad med nektariner och jordgubbar

 Ingredienser

  • 2 dl belugalinser
  • 1 knippa grön sparris
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g salladsmix
  • 400 g körsbärstomater, i bitar
  • 500 g jordgubbar, i klyftor
  • 3 nektariner, i bitar, alternativt 2 avokado
Vinägrett
  • 0.25 dl olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Ansa sparrisen och skär i tre delar. Stek hastigt i olja i riktigt het stekpanna, ca 2 min. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Vänd ner linserna i vinägretten. Fördela sallad, linser, sparris, tomater, jordgubbar och nektariner i en skål eller ett fat. Riv ev över mer citronskal och smula över flingsalt. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera till buffen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar