4 portIngredienser
1 kg | färskpotatis |
---|---|
500 g | grön sparris |
1 st | rödlök, finhackad |
3 msk | dill, hackad |
Dressing:
1 msk | skånsk grovkornig senap |
---|---|
1,5 msk | pressad citron |
1 msk | vatten |
0,75 dl | kallpressad rapsolja |
salt och nymalen svartpeppar |
Tillagning
1 Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
2 Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
3 Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
4 Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar