4 portIngredienser
| 1 kg | färskpotatis |
|---|---|
| 500 g | grön sparris |
| 1 st | rödlök, finhackad |
| 3 msk | dill, hackad |
Dressing:
| 1 msk | skånsk grovkornig senap |
|---|---|
| 1,5 msk | pressad citron |
| 1 msk | vatten |
| 0,75 dl | kallpressad rapsolja |
| salt och nymalen svartpeppar |
Tillagning
1 Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
2 Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
3 Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
4 Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar