4 personer
Ingredienser
450 g	kycklinglårfilé
2 msk	kinesisk soja
1 st	gul lök, hackad
1 st	vitlöksklyfta, hackad
1 msk	olja
1,5 tsk	chilipulver
1 tsk	oregano
0,5 tsk	timjan
2 krm	spiskummin
1 burk	krossade tomater
2 st	lagerblad
1 tsk	farinsocker
1 dl	 vatten
1 st	köttbuljongtärning
0,5 dl	grädde, valfri sort
3 st	chorizo
Garnering
bladpersilja
Tillagning
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasalla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar