4 personer
Ingredienser
600 g	laxfilé, skinn- och benfri
5 dl	 vatten
1,5 tsk	salt
3 msk	sesamfrön
1 st	squash
1 st	röd paprika
1 st	gul paprika
1 msk	olja
1 burk	böngroddar, (400 g)
2 msk	japansk soja
0,5 tsk	salt
Ingefärsröra
2 dl	lätt crème fraiche
2 msk	ingefära, färskriven
0,5 tsk	salt
2 msk	gräslök, hackad
Tillagning
1. Skär laxen i stora kuber, ca 3 x 3 cm. Koka upp vattnet med saltet i en låg vid panna. Lägg i laxen och låt koka upp på nytt. Ta pannan åt sidan och låt stå med locket på ca 10 min. Kyl laxen i spadet. 
2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat.
3. Skär squashen i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs squash och paprika i oljan i en wok eller stor stekpanna. Låt böngroddarna rinna av. Vänd ner dem i pannan och stänk över soja. Salta och låt grönsakerna kallna. 
4. Röra: Blanda samman ingredienserna till ingefärsröran. 
5. Lägg ut grönsakerna på ett serveringsfat och lägg laxkuberna ovanpå. Strö över sesamfrön och servera med ingefärsröra och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar