torsdag 18 april 2013

Auberginelasagne

4 personer

Ingredienser
2 st chorizokorvar, (ca 200 g)
1 st aubergine, (ca 400 g)
1 st gul lök
1 msk smör
1 burk burktomater, (400 g)
1 dl vatten
0,5 st grönsaksbuljongtärning
250 g färska lasagneplattor

3 msk smör
0.5 dl vetemjöl
5 dl gräddmjölk
100 g riven ost
salt
peppar från kvarn

1 dl riven ost

Till servering
sallad

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Skär korv och aubergine i skivor och sedan i bitar. Skala och grovhacka löken.
2. Fräs allt i smör i en stekpanna. Häll på tomaterna med sitt spad och vatten. Smula i buljongtärning och låt allt koka någon minut.
3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt gräddmjölken. Koka såsen några minuter, vispa under tiden.
4. Varva lasagneplattorna, grönsakssås och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och riven ost.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar