Dippen kan göras i förväg och gratineras strax före servering.
Till 8 pers:
Ingredienser
2 burkar kronärtskocksbottnar (400g)
1 stor gul Lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 timjankvistar
2 dl vispgrädde
2 dl + 4 msk parmesanost
2 tsk flingsalt
3 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Häll av kronärtskocksbottnarna i en sil.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med timjan. Häll över grädden och låt koka tills nästan all grädde kokat in i löken.
- Mixa kronärtskocksbottnarna med mixerstav tillsammans med lökblandningen. Blanda i 2 dl riven parmesanost. Krydda med salt och peppar.
- Lägg röran i en ugnssäker form och strö över 4 msk parmesan.
- Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills dippen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar