lördag 5 januari 2013

Pavlova

4 personer

4 st äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12 %)


Gör så här

1. Sätt ugnen på 140 grader.
2. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.
3. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl.
4. Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter.
5. Stäng sedan av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen i minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats.

Servera med vispad grädde och frukt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar