4 personer
5 st potatisar med skal
2 st auberginer
Béchamelsås:
4 msk vetemjöl
4 msk smör
4 dl mjölk
150 g riven ost
Köttfärssås:
300 g nötfärs
4 msk olivolja
1 st hackad lök
3 st hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kryddpeppar
1 tsk riven muskot
2 st lagerblad
salt och peppar
Tillagning
1/ Fräs lök och vitlök till köttfärssåsen ett par minuter i olja.
Tillsätt köttfärs och bryn den. Tillsätt de övriga ingredienserna till köttfärssåsen och låt det hela småputtra i ca 10 minuter.
2/ Smält smöret till béchamelsåsen, häll i mjölet och rör om. Tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka ihop en stund under omrörning och tillsätt sedan riven ost. Smaka av med riven muskot, salt och peppar.
3/ Skala potatisarna noga och skär dem i skivor. Lägg potatisskivorna i botten
av en djup ugnsfast form smord med olivolja. Skär auberginerna i skivor på längden och lägg hälften av dem ovanpå potatisen.
4/ Häll köttfärssåsen över och lägg sedan på resten av auberginerna. Avsluta med béchamelsås Grädda moussakan i ugnen i cirka 40 minuter.
Ugnstemperatur 200°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar