Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing
| 225 g | salmalax |
| 2 msk | sesamfrön, svarta |
| 2 msk | sesamfrön, vita |
| 0,5 tsk | salt |
| 1 krm | svartpeppar, nymald |
| 1 salladslök | k |
| 3 msk | soja, japansk |
| 3 msk | risvinäger |
| 1 msk | farinsocker |
| 1 msk | ingefära, finriven |
| 0,5 tsk | sesamolja |
| 1 msk | sesamfrön, rostade |
- Dippsås: Ansa och strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och rör tills sockret lösts upp.
- Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om på riktigt hög värme ca 1 minut.
- Skär laxen i skivor och garnera med skott eller krasse. Servera den tillsammans med dippsås, wasabi och gari.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar