fredag 24 april 2020

Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing

Ingredienser

225 gsalmalax
2 msksesamfrön, svarta
2 msksesamfrön, vita
0,5 tsksalt
1 krmsvartpeppar, nymald

Dippsås:

1 salladslökk
3 msksoja, japansk
3 mskrisvinäger
1 mskfarinsocker
1 mskingefära, finriven
0,5 tsksesamolja
1 msksesamfrön, rostade

Garnering:

små skott eller krasse

Tillbehör:

wasabi
gari


  1. Dippsås: Ansa och strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och rör tills sockret lösts upp.
  2. Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om på riktigt hög värme ca 1 minut.
  3. Skär laxen i skivor och garnera med skott eller krasse. Servera den tillsammans med dippsås, wasabi och gari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar