måndag 20 april 2020

Grillad kycklingsallad med persikor, halloumi och basilikadressing

För 2 personer

2 minutkycklingfiléer, (ca 250 g)
250 g grön sparris
2 salladslökar
0,5 rödlök, liten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald, + 1 krm
2 persikor, eller nektariner
75 g halloumiost
70 g blandad sallad
2 msk solrosfrön, rostade
1 msk citronskal, rivet
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt

Basilikadressing
0,5 kruka basilika
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
0,5 tsk äppelcidervinäger
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

1. Bryt av nedre delen på sparrisen och kasta bort. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj med kallt vatten, låt rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och strimla rödlöken.
2. Dressing: Hacka basilikan, blanda med gräddfil, majonnäs och vinäger och krydda med salt och peppar.
3. Krydda kycklingfiléerna med salt och 1 krm peppar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skär halloumin i tjocka skivor.
4. Grilla kycklingen ca 5 min på varje sida, tills den är genomgrillad. Grilla nektarinklyftor och halloumi tills de fått fin färg.
5. Lägg salladen på ett fat. Lägg på de båda löksorterna, sparris, kyckling, ost och nektariner. Strö över solrosfrön och citronskal. Ringla över olja och vinäger. Strö över flingsalt och 1 krm peppar. Servera salladen med basilikadressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar