söndag 16 december 2018

Grönkålssallad

8-10 portioner
500 g grönkål
4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra)
1 granatäpple
1 dl grovhackade valnötter
Vinägrett:
0,5 dl vitvinäger
5 msk granatäppelsirap (kan ersättas med citron och lite balsamico)
5 msk olivolja
1 msk dijonsenap
Salt & peppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan. Hacka grönkålsbladen fint och lägg i en bunke. Häll dressingen över kålen och krama in den i kålen. Smak av och tillsätt eventuellt mer salt eller vinäger. Hit kan du förbereda kålen flera timmar innan servering. Kålen blir jättegod när den får marineras. Förvara i kylen fram till servering.

Filea apelsinerna och kärna ur granatäpplet. Blanda kålen igen och lägg upp på ett fat, toppa med apelsinerna, granatäppelkärnorna och valnötterna. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar