Servera med ris, grönsaker, sallad och gärna misodressing.
Till 4 pers:
500 g laxfilé med skinn
1 chili. t ex röd spansk peppal
1 chili. t ex röd spansk peppal
1 salladslök
2 msk miso
1 msk rapsolja
2 tsk finriven ingefära
2 msk mirin
1 msk rörsocker
2 tsk svarta sesamfrön
2 msk miso
1 msk rapsolja
2 tsk finriven ingefära
2 msk mirin
1 msk rörsocker
2 tsk svarta sesamfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225”. Lägg laxen i en smord ugnssäker form eller stekpanna av gjutjärn.
2. Skiva chili och salladslök fint. Blanda miso, olja, ingefära, mirin, socker, chili, salladslök och sesamfrön. Bred hälften på laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 57°, ca 15 min. Bred på extra glaze och/eller servera den till.
2. Skiva chili och salladslök fint. Blanda miso, olja, ingefära, mirin, socker, chili, salladslök och sesamfrön. Bred hälften på laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 57°, ca 15 min. Bred på extra glaze och/eller servera den till.
Krämig misodressing
ca 2 dl dressing:
3 msk miso
2 msk tahini
2 msk vatten
1 msk pressad citron eller yuzu
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk riven ingefära
1 dl rapsolja
2 msk tahini
2 msk vatten
1 msk pressad citron eller yuzu
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk riven ingefära
1 dl rapsolja
Gör så här:
Rör ihop miso, tahini. vatten. citronsaft, vinäger och ingefära. Vispa ner oljan i en fin stråle. Dressingen håller cirka en vecka i kvl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar