söndag 11 december 2016

Pad Thai nudlar


Ingredienser:
250 g risnudlar
2 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor, skivade
½ röd chili, justera efter styrka
180 g färska böngroddar
1 dl kycklingbuljong
3 salladslökar eller stjälklökar
0,5 kruka koriander, grovt hackat
1 dl torrostade jordnötter, grovt hackade
1 lime, i klyftor

Pad thaisås

1 msk tamarindpasta
2 msk fisksås
2 msk srirachasås
2 msk farinsocker
svartpeppar

1. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
2. Koka nudlarna 5-6 minuter till de känns nästan klara, ta upp och spola av i kallt vatten.
3. Fräs vitlök och chili i tunna skivor.
4. Tillsätt buljong och koka upp
5. Lägg i nudlar, groddar och sås och rör om tills konsistensen blir mjuk
6. Tillsätt tunt skivad salladslök, rör om och lägg upp på tallrik. Strö över krossade jordnötter och koriander.
7. Servera med lime.

Kommentar: Kan ätas med kyckling, räkor eller nötkött, t ex flankstek..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar