tisdag 19 januari 2016

Kyckling Korma a la Naveed

  • 2kg kycklingfile
  • 2-3 msk hackad vitlök
  • 2-3 msk hackad ingefära
  • 3 st hackade gröna chili
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk Haldi /gurkmeja 
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 2-3 tomater, ca en halv burk
  • 6 tsk matyoghurt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 6 tsk vatten
  • Hönökaka
  • Ghee
  1. Stek vitlöken i oljan en minut, den ska inte ta färg 
  2. Tillsätt kycklingen, stek i 2-3 minuter
  3. Tillsätt salt, gurkmeja, chilipulver. Koka bort överflödig vätska.
  4. Tillsätt ingefära och grön chili, rör om och tillsätt yoghurt och tomater.
  5. Låt koka i 15 minuter, rör om då och då.
  6. När oljan börjar separera, tillsätt en halv dl vatter och rör om
  7. Blanda vatten och majsstärkelse. Tillsätt i grytan tills grytan får rätt konsistens.
  8. Garnera med korianderblad
  9. Servera med ugnsvarm hönökaka som strukits med ghee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar