söndag 27 september 2015

Korvbröd

24 st

Ingredienser:
6 dl mjölk eller vatten
1/2 dl olja
75 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
ca 15 dl vetemjöl

  1. Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  2. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
  4. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 240°.
  6. Pensla korvbröden och strö ev på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter.
  7. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar