söndag 5 januari 2014

Rocky road fudge

50 rejäla bitar

Ingredienser
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
397 g sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl minimarshmallows
2,5 dl jordnötter, helst osaltade, rostade

Tillagning
1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk.
3. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet.
Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
4. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallows. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar.
5. Skär i rutor. Förvara i kyl.

Kommentar 20140105: Kanongott, fungerar säkert bra med lite pistaschnötter i. Vi använde marabou mjölkchoklad & 70% premium. Nästa gång borde vi testa med daimchoklad för att få in lite krokant.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar