Ingredienser
300 g torsk, filé eller rygg
salt
svartpeppar
1/2dl vitt vin
1/2 Fiskbuljongtärning + vatten
Boeuf Bourguignon3 dl svamp, blandad
100 g bacon, tärnat
8 st steklökar, skalade
1 st vitlök, finhackad
smör
1 dl vin,rött
2 dl kalvbuljong
Potatispuré400 g potatis, skalad
50 g smör
1 dl mjölk
1 msk persilja, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Gör så här
1. Fisk
Sätt ugnen på 140 grader.
2. Rimma torsken med salt i iskallt vatten 30 minuter och lägg den i en ugnsform. Häll på fiskfond och vin så att det nästan täcker.
3. Sätt in den i ugnen, använd gärna stektermometer då kärntemperaturen ska vara 48 grader. Det tar ungefär 15 minuter.
4. Boeuf Bourguignon
Stek svamp, bacon, lök och vitlök i smör så att svamp och bacon får en gyllenbrun färg.
5. Tillsätt vinet och kalvbuljong och låt koka i 20 minuter så att vätskan reduceras till hälften.
6. Potatispuré
Koka potatisen försiktigt i saltat vatten.
7. Häll av vattnet och låt potatisen stå och ånga av i några minuter. Smält smöret och värm mjölken lite under tiden.
8. Pressa potatisen och tillsätt smör och mjölk i omgångar tills du får bra konsistens på purén.
9. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.
10. Avslutning
Lägg purén i mitten av tallriken och tryck till med en sked så att du får en "grotta". Där lägger du grytan med sås och sedan placerar du fisken på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar