Ingredienser
300 g pasta, 4 port, kokt
1 l blandsvamp, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake
1 st vitlöksklyfta
4 st skinka, lufttorkad, 4-5 skivor
1 msk olivolja
2 msk oreganoblad, eller 1 tsk torkad oregano
Tillbehör
4 msk parmesanost, färskriven
1 st sallad
Tillagning
1. Ansa och skölj svampen om det behövs. Skär champinjonerna i bitar, strimla ostronskivlingen dela shiitaken. Skala och skiva vitlöken. Dela skinkan i bitar.
2. Fräs svamp, vitlök och skinka i oljan, 5–10 min. Blanda i oregano och pasta och låt allt bli genomvarmt. Servera med parmesanost och sallad.
Kommentar 20131227: väldigt gott, vi gjorde tomattagliatelle som pasta vilket lyfte rätten ytterligare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar