torsdag 7 februari 2013

Mats W:s Morotskaka

Sätt ugnen på 175 grader

Kaksmet:
2 ägg
3 dl finrivna morötter
1 dl matolja eller rapsolja
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
1 tsk Kanel

Ostglasyr:
100 g philadelphiaost
1/2 dl mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg, olja och rivna morötter poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i morotssmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter tills kakan släpper från en provsticka.
Lägg ett bakplåtspapper under kakan då olja kan läcka ur i början av gräddningen.
Lossa kakans kant och ta bort den, låt kakan svalna och stjälp upp den och ta bort botten.

Vispa ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp. Bred den över kakan och dra med en gaffel ett rutmönster över kakan.

Vill man baka en större och högre kaka så bakar man dubbel sats av kakan men samma sats av glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar