tisdag 19 februari 2013

Kardemummagröt

1 person

Ingredienser
3 dl mjölk, minimjölk helst
1 tsk kardemumma, även gott med kanel
2 msk vanilj proteinpulver
2 dl fiberhavregryn
1 msk hela linfrön
1 msk krossade linfrön
1 msk hackad hasselnöt
1 dl frysta bär, blåbär är favoriten

Tillagning
1. Blanda mjölken med kardemumma och proteinpulver. Rör i havregrynen och linfröna. Lägg de frysta bären över gröten och ställ in i kylskåpet över natten. Du kan med fördel göra gröt till två dagar i sträck, välj då en burk med lock.
2. Gröten kan ätas kall – den går också utmärkt att värma. Häll sen på hackad hasselnöt (kanonbra fett) och njut. Är du nötallergiker – prova med solrosfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar