torsdag 9 januari 2014

Pocherad torsk med boef bourgnon sås och potatispure

2 portioner

Ingredienser

300 g torsk, filé eller rygg 
salt 
svartpeppar

1/2dl vitt vin

1/2 Fiskbuljongtärning + vatten

Boeuf Bourguignon3 dl svamp, blandad 
100 g bacon, tärnat 
8 st steklökar, skalade 
1 st vitlök, finhackad 
smör 
1 dl vin,rött 
2 dl kalvbuljong
Potatispuré400 potatis, skalad 
50 g smör 
1 dl mjölk 
1 msk persilja, finhackad 
Salt, efter smak 
Svartpeppar, efter smak 


Gör så här

1. Fisk
Sätt ugnen på 140 grader.

2. Rimma torsken med salt i iskallt vatten 30 minuter och lägg den i en ugnsform. Häll på fiskfond och vin så att det nästan täcker.

3. Sätt in den i ugnen, använd gärna stektermometer då kärntemperaturen ska vara 48 grader. Det tar ungefär 15 minuter.

4. Boeuf Bourguignon
Stek svamp, bacon, lök och vitlök i smör så att svamp och bacon får en gyllenbrun färg.

5. Tillsätt vinet och kalvbuljong och låt koka i 20 minuter så att vätskan reduceras till hälften.

6. Potatispuré
Koka potatisen försiktigt i saltat vatten.

7. Häll av vattnet och låt potatisen stå och ånga av i några minuter. Smält smöret och värm mjölken lite under tiden.

8. Pressa potatisen och tillsätt smör och mjölk i omgångar tills du får bra konsistens på purén.

9. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.

10. Avslutning
Lägg purén i mitten av tallriken och tryck till med en sked så att du får en "grotta". Där lägger du grytan med sås och sedan placerar du fisken på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar