fredag 31 oktober 2025

Palak Paneer

 Ingredienser 4 portioner


4 port ris eller havreris
1 gul lök eller schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g halloumi eller grillost
2 krm salt

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala lök och vitlök. Skär gula löken och tomaterna i klyftor. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
Tillsätt tomater, krossade tomater, vatten, grädde och smulad buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.
Skär osten i tärningar och stek dem gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.

Kommentar 20251030: Blomkål vore gott att tillsätta i slutet för crunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar