Ingredienser - 6 portioner
Lins- och tomatsås
1 st gul lök
2 dl röda linser, torkade
4 dl krossade tomater
400g Tofu
3 dl vatten
2 st morötter
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyftor
1 msk örter ex.
basilika/oregano/timjan
Salt & svartpeppar
Ostsås
2.5 dl crème fraiche
1 dl ost, riven
Salt & svartpeppar
250 g lasagneplattor
250g keso
Tillagning
Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken tills den är biank
Riv morötterna och tofu och lägg i. Pressa i vitlöksklyftorna.
Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré.
Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Sätt ugnen på 225 grader
När såsen kokat klart, späd ev med mer vatten. Såsen ska vara lite tjock och inte rinnig. Smaka av med salt och peppar och andra kryddor efter din smak
Gör en ostsås genom att blanda crème fraîche, keso och den rivna osten. Salta och peppra.
Smöra en ugnsfast form och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås, ostsås till alla asagneplattor är slut. Avsluta med ett lager ostsås och strö garna lite ost överst
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar