lördag 23 mars 2019

Torskrygg med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris

500 g torskrygg
25 g parmesanost
1 knippa salladslök
1 zucchini
2,5 dl mellangrädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk citron, pressad
1 krm salt, + 1/2 tsk
25 g smör, + 2 msk
2 msk kapris
500 g gnocchi, färsk
1 rosésallad
1 kruka dill

Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanen fint. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och skiva zucchinin.
Koka upp grädden med buljongtärning, citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar i kastrull. Tillsätt det vita på salladslöken och låt sjuda ca 2 min.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på 25 g smör och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, till 58° innertemperatur. Häll skyn från fisken i såsen.
Stek  zucchini och gnocchi i en stor stekpanna i 2 msk smör ca 3 min. Strö över parmesan och kapris.
Bryt fisken i bitar och lägg den på gnocchin. Ringla över såsen och toppa med salladslök, salladsblad och dillkvistar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar