200st
Ingredienser
600 g vetemjöl
3,5 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
2 msk bikarbonat
1 msk rivet apelsinskal
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
3/4 msk malda kryddnejlikor
3/¤ msk mald kardemumma
3/4 msk mald pomerans
Gör så här:
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fast det.
- Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen minst 2 timmar. Smaken blir bättre om den får ligga någon vecka.
- Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen i omgångar och ta ut pepparkakor med mått.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädde i ugnen ca 5 min
- Låt pepparkakorna kallan på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar