tisdag 24 januari 2017

Nudelsallad med apelsin och ingefära till grillspett

4 port.
Sallad
100-200g glasnudlar
1 Apelsin (1 msk rivet skal + 1 dl saft)
1 msk ingefära riven
½ dl sweet chilisås
½ msk ättikssprit (12%)
150 g vitkål
2 dl salta jordnötter, hackade
1 st salladslök
½ röd chili, mängd efter smak, kan serveras separat till

Marinad till kött (kyckling eller fläsk)
1 dl Soja eller 50/50 av soja och teriyakisås
2 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
svartpeppar

1. Blanda marinaden och marinera köttet som skurits i avlånga strimlor
2. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika.
3. Koka nudlarna, riv vitkålen och strimla salladslöken.
4. Blanda ihop allt till salladen och toppa med krossade jordnötter och ev chili.
5. Stek köttet och servera till salladen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar