4 personer
Dillolja:
1dl Rapsolja
½dl hackad dill
1msk pressad citron
½krm salt
Morotspure:
4 Morötter(500g)
2 Potatisar
50g Smör
1dl av kokvattnet
½tsk salt
1krm nymald svartpeppar
Rostad blomkål och lök:
½ Blomkålshuvud (200g)
10 Pärllökar
2 Vitlökskllyftor
2 msk Olja
1 tsk Salt
1 krm nymald svartpeppar
Lammfile:
600 g Lammfile
Olja
Salt
Peppar
Smör
Tillagning:
1. Dillolja: Mixa alla ingredienser till oljan slätt.
2. Morotspure: Skala och koka potatis och morötter mjuka i saltat vatten. Vispa ihop till ett mos med smör.
3. Rostad Blomkål: Skär blomkålen i små buketter, skala löken. Lägg i en form med en krossad vitlöksklyfta och häll över olja. Rosta i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
4. Lammfile: Putsa köttet och bryn det i smör. Stek färdigt i ugn på 170 grader tills innertemperaturen är ca 57 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar