söndag 19 juli 2020

Rabarberchutney med senapsfrö

400 g rabarber
1 gul lök
1 tsk rapsolja
1 msk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 röd chili, hackad
1/2 msk riven ingefära
1 dl socker
1/2 tsk salt
1/2 dl äppelcidervinäger

Skölj och skala eventuellt rabarbern om stjälkarna är grova. Strimla den tunt.
Strimla löken tunt och fräs den några minuter i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut, tills senapsfröna börjar poppa.
Lägg rabarber, socker, salt och vinäger i kastrullen md kryddorna och koka upp. Låt sjuda under lock i 10 minuter eller tills rabarbern mosat sig.
Justera syra och sötma om det behövs och häll på väl rengjorda burkar. Skruva på locken och låtburkarna svalna upp och ner. Förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar