söndag 27 oktober 2019

Mustig gulasch

4 portioner

Ingredienser
500 g högrev
olja (till stekning)
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 chili
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
3 msk kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar
3 msk tomatpuré
salt
peppar
2 dl rysk yoghurt (17%)
ev färsk timjan

Gör så här:
Tärna högreven i ca 4 cm stora bitar. Bryn köttet i olja i en stor gryta.
Skala löken och skär den och paprikan i grova bitar. Kärna ur och finhacka chilin. När köttet fått fin färg lägger du ner lök, vitlök och chili och svettar tills löken är genomskinlig.
Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter till utan omrörning. När paprikan börjat få lite färg, tillsätt spiskummin, paprikapulver, kalvfond och vatten. Låt sedan sjuda under lock i ca 1,5 timme.
Skala och tärna potatisen grovt. Tillsätt potatisen, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om ordentligt och låt sjuda i ca 30 minuter till.
Smaka av med salt och peppar och servera med en stor klick yoghurt. Toppa ev gulaschen med lite färsk timjan.

1 kommentar: