lördag 3 juni 2017

Asiatisk vitkålssallad med krispiga nudlar

Vitkålssallad, 4 portioner
0,5 vitkålshuvud
1 morot
1-2 salladslökar
1 pkt ramen nudlar, valfri sort
1 dl sötmandel
2 msk sesamfrön
1 chili om du gillar hetta

Dressing:
3 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
2 msk soja
1 msk sesamolja
1 tsk fisksås

1 msk limejuice

Salt

Gör såhär:
Lägg vinäger, socker och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löses upp. Stäng av värmen och låt svalna. Blanda sedan i olja och fisksås/lime. Låt svalna.

Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Riv morot, finhacka löken. Ställ åt sidan

Krossa nudlarna och halvera mandlarna sprid ut på en plåt och strö över sesamfröna. Värm ugnen till 175° och rosta nudlarna tills de får lite färg, ca 7-10 min.

Blanda ihop och servera. 

Gott till grillad kyckling. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar